Sarımsağı soyup buzluğa atanlar yaşadı! Her bir dişi antibiyotik gibi, tazesini unutun Posted on 19 Ağustos 2024 by Mehmet Karaman Sofralarımızdan eksik olmayan taze sarımsak birçok yemekte, salatada ve diğer tariflerde kullanılıyor. Doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsak konusunda yapılan araştırma sonuçları mutfak alışkanlıklarınızı değiştirebilir. Araştırmacılar, dondurulmuş sarımsağın tazesinden daha sağlıklı olduğunu belirtti. Dondurma işlemi, sarımsakların besin değerinin daha fazla korunmasını sağlıyor. İçinde barındırdığı antioksidanlar, mineraller ve vitaminler kalıcı oluyor. Satın alınan taze sarımsakların belirli bir kullanım ömrü olabilir. Ancak dondurduğunuzda haftalarca daha sağlıklısını tüketebilirsiniz. Bozulmadan kullanmak istiyorsanız sarımsakları dondurmayı deneyin. Dondurulmuş sarımsak, güçlü antibakteriyel, antiviral ve antifungal özelliklere sahiptir. Bu, enfeksiyonlara karşı bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve hastalıklara karşı korunmayı destekler. Sarımsakta bulunan allicin ve diğer bileşenler, vücutta iltihaplanmayı azaltıcı etkiler gösterebilir. Eklem iltihaplanmaları ve diğer enflamatuar rahatsızlıkların için faydalı olabilir. Düzenli dondurulmuş sarımsak tüketimi kalp hastalıkları riskini azaltmada yardımcı olabilir. Çalışmalar, sarımsakta bulunan bileşenlerin belirli kanser türlerine karşı koruyucu etkiler gösterebileceğini öne sürmektedir. Özellikle mide ve kolon kanseri riskini azaltmada faydalı olabilir. Dilimlenmiş, kıyılmış veya püre haline getirilmiş sarımsağı dondurucuya uygun kaplar veya buzdolabı poşetlerinde saklayabilirsiniz. Sarımsağı dondurduktan sonra, yemeklerinize eklemek istediğinizde kolayca kullanabilirsiniz. Dondurulmuş sarımsak yemek hazırlama sürenizi kısaltır. Büyük miktarlarda sarımsağı dondurup, gerektiğinde kullanarak hem paradan tasarruf sağlar hem de atıkları azaltırsınız. Sarımsakların bozulmaması için az miktarlarda dondurmak daha uygundur. Böylece her defasında taze sarımsak kullanabilirsiniz. Dondurulmuş sarımsağı yaz salatalarına lezzet katmak için kullanabilirsiniz. Salatalık ve zeytinyağıyla birlikte kullanılabilir. Et veya sebze yemekleri için tercih edebilirsiniz. Ayrıca soğuk mezeler için de kullanabilirsiniz.
Sağlık Polyester Kumaşın Sağlığa Zararlarını Öğrendiğinizde Bir Daha %100 Polyester Giymeyeceksiniz! Mehmet Karaman 2 Aralık 2024 4 min 0 Bugün giyimden ev tekstiline kadar pek çok alanda gördüğümüz, aslında çoğumuzun farkına bile varmadığı bir…
Sağlık Trabzon’da Organ ve Doku Bağışı eğitimi Mehmet Karaman 1 Aralık 2024 2 min 0 Trabzon'un Ortahisar ilçe Belediyesi'nde personele yönelik "Organ ve Doku Bağışı Farkındalık Eğitimi" verildi. Ortahisar Belediyesi…
Sağlık KOAH Hakkında Bilinmesi Gereken 5 Önemli Nokta Mehmet Karaman 22 Kasım 2024 2 min 0 Dünya genelinde her 10 kişiden birini etkileyen ve her yıl yaklaşık 3 milyon kişinin hayatını…